متاورس چيست؟ آشنايي با دنياي متاورس؛ انقلاب تکنولوژي
متاورس چيست ؟ سوالي که اين روزها ذهن همگان را درگير کرده است.
متاورس يک محيط مجازي آنلاين است. اين دنياي موازي مجازي، طيف وسيعي از عملکردها را نيز در خود جاي داده است.
اين دنياي مجازي از طريق هدست واقعيت مجازي، عينکهاي واقعيت افزوده و کنسولهاي بازي قابل دسترس است.
ايده متاورس براي اولين بار توسط نيل استيونسن نويسنده رمان Snow Crash در سال 1992 مطرح شد. در اين رمان متاورس يک فضاي مجازي و اينترنتي را در خود جاي داده است.
براي پاسخ به سوال متاورس چيست ميتوان از تعريف فيسبوک کمک گرفت.
طبق گفته فيسبوک: متاورس دنيايي است که در آن ميتوانيد با افراد ديگر که نمونههاي مجازي آنها هم در اين دنيا وجود دارد؛ تعامل داشته باشيد و زندگي کنيد.
دنياي متاورس ترکيبي از فناوريهاي واقعيت مجازي و واقعيت افزوده و اينترنت است.
بسياري از افراد تصور ميکنند متاورس شبيه مواردي است که در داستانهاي علمي تخيلي است. در حال حاضر هيچ کس به طور دقيق نميداند که دنياي Metaverse به چه شکل خواهد بود. اما بسياري از ويژگيهاي اصلي آن مشخص شده است. متاورس دنيايي فيزيکي و مجازي را در بر ميگيرد. همچنين بر يک اقتصاد کاملا کارآمد نيز متمرکز است.
اين فناوري اين امکان را براي کاربران فراهم ميکند که با سهولت نسبي در مکانهاي مختلف آن حرکت کنند. همچنين از کالاهاي خريداري شده و آواتارهاي خود نگهداري کنند. در دنياي متاورس کاربران قادر خواهند بود با هزاران نفر ديگر، به صورت همزمان از مکاني به مکان ديگر بروند. همچنين در ادامه ميتوانيم براي درک بهتر به بازيهايي مانند سيمز و سکند لايف اشاره کنيم. در اين بازيها شما يک شخصيت مجازي را ميسازيد و کارهاي آن را کنترل ميکنيد. حال تفاوت اين بازيها با دنياي متاورس اين است که شما يک شخصيت مجازي را نميسازيد بلکه خودتان به اين دنيا ورود ميکنيد و يک آواتار از شما وارد اين دنيا ميشود.
هرکاري که در اين دنيا انجام دهيد ديگر يک کاراکتر کد نويسي شده نيست، خود شما به کمک يک هدست و عينک وارد اين دنياي مجازي خواهيد شد. در دنياي موازي مجازي تقريبا هرکاري که در دنياي واقعي انجام ميدهيد؛ ميتوانيد انجام دهيد.همچنين ميتوانيد بسياري از کارهايي که در واقعيت امکان انجام آن را نداريد؛ در دنياي متاورس بدون محدوديت انجام دهيد. به عنوان مثال ميتوانيد ظاهر خود را به شکل مورد علاقه خودتان طراحي کنيد.
حتي ميتوانيد با طراحي و ساز و کارهاي اعمال شده در متاروس کار کنيد و کسب درآمد کنيد. در اين دنيا ميتوان زندگي رويايي که در واقعيت به آن نرسيديد را آنجا تجربه کنيد.
حتي اگر دنياي متاورس نتواند به آيندهاي که در سر دارد، دست يابد؛ ميتواند نحوه تعامل ما با دنياي ديجيتال را تحت تاثير قرار دهد. يک تجربه مجازي جمعي ميتواند فرصتهاي جديدي را براي توليدکنندگان محتوا، گيمرها و هنرمندان ايجاد کرد.
دنياي Metaverse ميتواند به يک صنعت تريليون دلاري تبديل شود. همچنين ميتواند محلي براي سرگرمي، تجارت و حتي محل کار باشد. اين فناوري به عنوان توسعهاي از اينترنت توصيف نميشود؛ بلکه جايگزيني براي آن است که با استفاده از فناوري بلاک چين و برنامههاي غيرمتمرکز ساخته ميشود.
اين دنيا براي واقعيت زيادي خوب است.
مشکلات متاورس چيست؟ اولين مشکل اين است که تعاملات انساني کم ميشود و مانند فيلم ماتريکس نميتوانيم انسانها را از شخصيتهاي کامپيوتري تشخيص دهيم.
مشکل بعدي عدم وجود قوانين است. قرار است که يک دنياي مجازي ساخته شود که تمامي قوانين از نو نوشته شود. مهمتر از همه توجه به اين موضوع است که چه شرکتهايي با چه اهدافي در اين دنياي موازي مجازي قصد سرمايهگذاري دارند. متاورس پروژهاي نيست که يک شرکت بتواند به تنهايي آن را عملي کند. زماني که متوجه اين موضوع ميشويم که فيسبوک روي چنين ايدهاي سرمايه گذاري کرده است؛ اين سوال پيش ميآيد که چه تضميني وجود دارد که با تبليغات بيشمار در اين دنيا مواجه نشويم.
متاورس هنوز يک ايده است و کلي سوال بيجواب دارد.
اگر به دنياي ارز ديجيتال، متاورس و NFTعلاقهمند هستيد پيشنهاد ميکنيم به وبسايت ايران متا مراجعه کنيد. در ايران متا ما اخبار روز متاورس و ارزهاي ديجيتال را مورد بررسي قرار ميدهيم همچنين از هيچ خبر جديدي در اين حوزه بياطلاع نخواهيد ماند.
مجموعه NFT پلتفرم Splinterlands در 30 ثانيه فروخته شد